Gegevenswoordenboek Stedelijk Water (GWSW)

    GWSW Apps: HomeOp deze pagina vindt u de beschrijving van het GWSW-Hyd en het speciale GWSW.hydx formaat.

Voor hydraulische modelinstrumentaria is het GWSW.hydx formaat ontwikkeld. Dit formaat wordt (via menu-item Download GWSW.hydx bestand) altijd afgeleid uit een GWSW-dataset (in GWSW.orox formaat). Als voorbeeld kunt u de dataset TestHyd gebruiken, daarmee download u het voorbeeldstelsel in GWSW.hydx formaat.

Applicaties voor stedelijk waterbeheer maken voor gegevensuitwisseling gebruik van het generieke GWSW.orox formaat. Met de conformiteitsklasse GWSW-Hyd toetst u de kwaliteit van die gegevens voor hydraulische modellering. Onder het menu-item Nulmeting meet u met GWSW-Hyd de basiskwaliteit van een GWSW-Dataset. Het model GWSW-Hyd staat op: https://data.gwsw.nl/hyd.

De GWSW-Dataset TestHyd bevat een voorbeeldstelsel dat ook bruikbaar is voor testdoeleiden.. U kunt ook de Nulmeting testen op deze dataset.
De dataset TestHyd is geografisch gepubliceerd op https://QgisCloud.com

Een beschrijving van het voorbeeldstelsel is te downloaden, evenals twee voorbeeldbestanden:


Het GWSW.hydx bestaat uit een serie bestanden in csv-formaat. De gangbare rekenmodellen kunnen dit formaat hanteren (of worden daarop aangepast).
De GWSW-HydX Ontologie beschrijft het GWSW.hydx formaat, vanuit GWSW-HydX is de complete definitie van het formaat GWSW.hydx af te leiden.
Met de knop Definitie GWSW.hydx kunt u het formaat opvragen vanuit GWSW-HydX. Dan worden de resultaten in csv-formaat geleverd. Deze rapportvorm kan als basis dienen voor uw eigen nabewerking.

Een compleet overzicht van de ontologie GWSW-HydX staat op:
https://data.gwsw.nl/hydx